Haidong Gumdo

Haidong Gumdo är en dynamisk och kraftfull koreansk svärdkonst som är mer fysiskt krävande än den kanske ser ut.

Teknikerna som används är designade för att förbättra utövarens mentala, fysiska och spirituella välmående. Denna stil vänder sig mot alla åldersgrupper från barn, ungdomar, vuxna & seniorer.

Hälsa

Haidong Gumdo kan förbättra din självkänsla, sömnkvalitet, energi och ditt humör och samtidigt sänka riskerna för stress, depression och demens.

Meditation

Meditation och andningsövningar höjer utvecklingen av inre energi och hjälper att lugna både sinne och kropp, vilket också medför ett mer harmoniskt liv och högre livskvalitet.

Svärdformer

När man blir ett med svärdet så får utövaren fördelarna av höjd styrka, fokus, koordination, balans, flexibilitet, andningskontroll, timing och snabbhet i sina rörelser, vilket leder till en hälsosammare livsstil.

Ljussläckning

Den här typen av träning används för att öka utövarens, fokus, styrka, snabbhet, kontroll, och noggrannhet med svärdet.

Svärdsdans

Haidong Gumdo svärdsdans omfamnar kulturen och historien av Korea. Den tillåter också utövaren att på ett fritt och roligt sätt, uttrycka sina kreativa sidor till musik.

Sparring

Sparring utvecklar snabba rörelser, självförtroende och bedömning där utövaren kan använda sina svärdsformstekninker.

Hugg mot bambu

De underliggande teorierna i svärdteknik blir bemästrade genom huggträning. En harmoni av hastighet, kraft, reaktionstid och korrekt fotarbete krävs för att göra korrekta hugg.

Barn & ungdomar

Barn och tonåringar kan genom kampsportsträning lära sig att skärpa sina sinnen, för att förbättra sin självkontroll och självförtroende, få bättre självdisciplin och på så vis göra bättre val i livet.

Detta följer givet även vuxna och seniorer som lär sig bli ett med sitt svärd och denna svärdskonst.

Sporten är uppbyggd för att gradvis utveckla utövarens kompetens och förmågan med svärdet, ett steg i taget, från nybörjare upp till avancerad och till och med svart bältes nivå.